У Харкові закрили наливайки Як повідомили у поліції, у закладах Холодногірського району продавалися алкогольні напої без акцизу.

У рейді поліцейські вилучили понад 400 літрів алкоголю. Заклади закрили, а щодо реалізаторів було складено адмінпротоколи.

Зібрані матеріали направлені до суду.

Боротьба з наливайками у Харкові триває не один рік. Містяни навіть подавали петицію до міськради, щоб мерія вжила заходів та ліквідувала наливайки. У місті такі заклади - на кожному розі, біля них постійні бійки, крики, що лежать і повзаючі тіла завсідників цих закладів. Таке не кожному до вподоби. Але поки що питання не вирішене.

Павло Онищенко, відомий як POTON, у Харкові прославився боротьбою з наливайками та "наркоманськими" аптеками, але йому не вдалося стати "героєм-рятівником".

Чи є порятунок від наливок? Експерти у цьому питанні вважають, що правова база України щодо видачі ліцензій на продаж спиртного застаріла. Адже підприємці й досі працюють згідно із законом 1995 року. За положенням ліцензія видається всім, хто подав відповідну заяву та сплатив від 500 до 8000 гривень на рік за продаж алкоголю. Позбавити ліцензії можна лише, якщо суму не сплачено або у разі продажу спиртного неповнолітнім. Отже, варіантом вирішення проблеми з наливайками могло б стати посилення правил отримання та користування ліцензією.