Харківський нардеп Дмитро Шенцев склав повноваження. Верховна Рада найближчим часом планує розглянути проект ухвали про дострокове припинення його повноважень, повідомив депутат Ярослав Железняк.

"Відповідно до пункту 1 частини другої статті 81 Конституції України, пункту 1 частини першої статті 4 Закону України "Про статус народного депутата України" повідомляю про складання депутатських повноважень", - йдеться у заяві Шенцева.

Цю інформацію підтвердив і депутат-харків'янин від "Слуги народу" Олександр Бакумов.

"Найближчим часом Рада розгляне проект ухвали про дострокове припинення повноважень народного депутата України Щенцева Д.О.", - зазначив політик.

Дмитра Шенцева у 2019 році було обрано народним депутатом IX скликання по 176-му округу (Чугуїв, Великобурлуцький, Вовчанський, Дворічанський, Печенізький, Чугуївський райони) від "Опозиційного блоку". У березні президент Володимир Зеленський запровадив рішення Ради національної безпеки та оборони щодо припинення діяльності низки політичних партій, пов'язаних з Росією. До списку потрапив і "Опозиційний блок".

За даними на сайті Верховної Ради, Шенцев пропустив усі засідання парламенту з 24 лютого до 1 червня 2022 року.

Дмитру Шенцеву - 57 років. Він народний депутат із 2006-го року. У 2019-му році обрався вп'яте. Тричі перемагав по мажоритарці - у 2012, 2014 та 2019 роках.

Був керівником Харківської обласної організації Партії регіонів. Претендував на посаду голови ХОДА у 2010 році.

Вважався одним із найближчих соратників загиблого на полюванні Євгена Кушнарьова.