У Харківському національному університеті ім. Каразіна готові повернутися до офлайн-навчання три факультети - медичний, біологічний, фізико-технічний. Каразіна готові повернутися до офлайн-навчання три факультети - медичний, біологічний і фізико-технічний. Про це повідомила ректор вишу Тетяна Кагановська, пише "Суспільне". Загалом у виші - 17 факультетів.

За словами Кагановської, сьогодні навчатися офлайн готові 380 студентів. Загальна кількість студентів в університеті - без урахування першого курсу, бакалаврів і магістратури - близько 9 000. Таким чином, в аудиторії вийде приблизно 4,2% студентів.

Для них підготували невеликі аудиторії для лекцій і практичних занять. Приміщення обладнані в "Єрмілов центрі" та "Karazin Hub", які розташовані в підвалі.

Навчатися офлайн зможуть студенти природничих спеціальностей та медичного факультету. Майбутнім хімікам, біологам і фізикам, каже Кагановська, вчитися онлайн складно: вони мають працювати в лабораторіях. Поки що студенти відвідують навчальну наукову лабораторію, розташовану в напівпідвальному приміщенні університету. Вона не припиняла свою роботу від початку війни, зокрема й під час блекаутів. Нині лабораторія адаптована до офлайн-навчання.

Студенти медичного факультету вчаться проводити обстеження і робити операції в симуляційному центрі - з макетами і тренажерами. Обладнання мобільне, і якщо відновлять очне навчання, його зможуть перемістити в укриття.

Тетяна Кагановська розповіла, що дистанційно навчатимуться майбутні юристи, економісти, психологи та соціологи. Крім того, онлайн навчатимуться всі першокурсники - бо вони неповнолітні.

Укриття ще мають перевірити рятувальники. Якщо укриття відповідають необхідним вимогам, навчальний рік в університеті розпочнуть у змішаному форматі. Якщо ні - студенти продовжать навчатися онлайн.

У Харківській обласній військовій адміністрації заявляли, що готові відкритися офлайн п'ять харківських вишів і 13 ПТУ.