За добу 20 липня на Харківщині від обстрілу четверо людей, ще 11 поранено. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, минулої доби армія РФ вела масований обстріл Харкова та населених пунктів Чугуївського, Богодухівського, Ізюмського районів області. Пошкоджено житлові будинки, господарські споруди, виникали пожежі.

Зокрема, вночі окупанти обстріляли Чугуївський район, де постраждала будівля комунального підприємства. Крім того, російські військовослужбовці прицільно знищують поля зі стиглою пшеницею. Так, за добу горіли поля у Чугуївському та Богодухівському районах, а у Золочівській громаді від обстрілів спалахнули одразу два поля на площі 60 га. Загалом у Харківській області ворог вже знищив понад 130 га посівів зернових.

"На жаль, за добу внаслідок обстрілу окупантів на Харківщині загинули четверо цивільних. Троє – у Харкові, зокрема дитина 13 років. 72-річний чоловік – у Богодухівському районі", – розповів Олег Синегубов.

Від обстрілу поранення отримали 11 людей. У Харкові – троє, зокрема 15-річна дівчинка. У Чугуївському районі п'ятеро поранених, у Богодухівському – двоє, в Ізюмському – одна людина.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Губернатор додав, що на лінії зіткнення продовжуються активні бойові дії. Російська армія зі ствольної та реактивної артилерії обстрілювала населені пункти Харківської області: Мосьпанове, Петрівку, Російські Тишки, Базаліївку, Печеніги, Циркуни, Питомник, Дементіївку, Коробочкіне, Прудянку та інші.