Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов прокоментував інформацію про переповнений морг в окупованому Куп'янську в ефірі національного телемарафону.

За його словами, ворог не вважає свою живу силу, а лише броньовану техніку.

"Вони постійно несуть втрати на цьому напрямку. Куп'янськ - це Ізюмський напрямок. Оскільки через Куп'янськ вони спрямовують свою техніку, у них логістика йде на Ізюмський напрямок і далі на територію Донецької області, і там справді ведуться активні бойові дії, наші Збройні сили постійно завдають у цьому напрямі ворогові великі втрати. Ворог фактично не вважає свою живу силу, вважає лише броньовану техніку. Ми це спостерігаємо з військової тактики дій. Ну, а те, що не вистачає справді моргів, не вистачає рефрижераторів – це їхні проблеми”, – розповів Олег Синегубов.

Довідка. В окупованому Куп'янську морг переповнений тілами російських окупантів. Наразі там зберігається понад 50 тіл, пише OBOZREVATEL, посилаючись на власні джерела в українській розвідці.

"Щоб вийти із ситуації, 14 липня окупаційні війська вимушено пригнали до міста рефрижератора. Туди завантажували трупи знищених загарбників", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, російські військові у боях з українською армією в Харківській області зазнають великих втрат.

Раніше стало відомо, що на території одного із сільськогосподарських підприємств окупованої Борової росіяни облаштували морг. Як повідомили у Борівській селищній раді, туди звозять трупи російських військових. Їхня кількість постійно збільшується, оскільки росіяни щодня втрачають своїх солдатів у боях як у сусідніх Луганській та Донецькій областях, так і в тилу захоплених територій.