РФ збирає війська для масованого удару в Харківській області. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного марафону.

Губернатор припустив, що війська збираються для прориву української лінії оборони. Він заявив, що найнебезпечнішим напрямком на Харківщині є Куп'янський.

"Цей напрямок для них є пріоритетним, оскільки він веде до Куп'янського-Вузлового, де є скупчення залізничних розв'язок, шляхів, і це їм вкрай необхідно", - сказав губернатор.

За його словами, на цьому напрямку через лінію фронту постійно намагаються прориватися російські диверсійно-розвідувальні групи. Чиновник зазначив, що успіху російські війська не досягли і зазнають значних втрат. 

Куп'янськ та інші населені пункти Куп'янського району перебували в тимчасовій окупації з лютого 2022 року. Під час Харківського контрнаступу у вересні-жовтні 2022-го більшу частину Куп'янського району звільнили ЗСУ. Під контролем російських підрозділів залишаються ще 32 населені пункти на сході Куп'янського району.

З осені минулого року район став зоною бойових дій. Підрозділи РФ неодноразово намагалися штурмувати села Гряниківка і Масютівка в районі Дворічної, але були відбиті. Щодня по населених пунктах Куп'янського району наносять авіаційні та артилерійські удари.

Не маючи змоги просунутися вперед, війська РФ обстрілюють міста, села та селища Харківщини, руйнуючи житлові будинки та цивільну інфраструктуру. 20 червня російська артилерія обстріляла 20 населених пунктів на Куп'янському та Слобожанському напрямках.