Під час російського ракетного обстрілу будівлі Нацполіції на вулиці Жон-Мироносиць у березні 2022 року голова ХОВА Олег Синєгубов опинився під завалами, під броньованими дверима. Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Думка".

За словами Синєгубова, тоді у будівлі була нарада влади та правоохоронців. Перший ракетний удар здебільшого припав на будівлю економічного факультету університету імені Каразіна, але руйнування від вибухової хвилі були і в будівлі ГУ Нацполії.

"Тоді я зрозумів, що таке професіоналізм наших спецпідрозділів КОРД та "Схід", які фактично відразу сказали, що зараз буде другий удар. Це були "Іскандери", а "Іскандери" тоді ще літали завжди парами. Сказали, щоб ми швидко йшли в укриття. Секунд через 30 був другий удар", - розповів Олег Синєгубов.

Він додав, що близько 15 людей опинилися під завалами, були загиблі. Самого Синєгубова привалило броньованими дверима, йому допомагав вибратися спецназівець із позивним "Халк".

"Потім я дзвонив по телефону меру, щоб вимкнули воду. Там під завалами пил, дихати не можна, а тут ще вода йде 70+ градусів із системи опалення, а зверху вже полум'я, бо почалася пожежа. Я зрозумів, що наші підрозділи ДСНС приїжджають на місце досить швидко. Це по суті врятувало нас", - зазначив голова ХОВА.

За словами голови ХОВА, росіянам не вдалося взяти Харків, тому що у місті була скоординованість дій усіх Сил оборони – і Нацполіції, і ЗСУ. Усі, хто міг тримати в руках зброю, "знали своє чітке місце, і кожен діяв на своїй ділянці".