Національний аерокосмічний університет ім. Жуковського "Харківський авіаційний інститут" розпочав переговори про обмін студентами з Nanyang Polytechnic (NYP) із Сінгапуру. Про це повідомили у виші.

Нещодавно за участю посла України в Сінгапурі Катерини Зеленко відбулася нарада, на якій обговорювали перспективи співробітництва двох навчальних закладів у галузі авіаційної технології та освіти.

ХАІ та Nanyang Polytechnic за умови організації співпраці зможуть:

  • обмінюватися студентами та викладачами;
  • реалізовувати спільні науково-дослідні проєкти;
  • проводити спільні конференції та семінари;
  • розробляти спільні освітні програми та курси.

"Співпраця з університетом Nanyang Polytechnic відкриє нові перспективи для студентів ХАІ в отриманні міжнародного досвіду та розвитку своєї кар'єри, зокрема в авіаційній промисловості та суміжних галузях. Крім того, ця співпраця може сприяти обміну передовими технологіями та інноваціями між Україною та Сінгапуром", - вважають у ХАІ.

НАУ ХАІ - один із найвідоміших харківських вишів. У структурі університету - 7 факультетів. До війни тут навчали близько 7 000 студентів, працювали 1 000 викладачів.

Nanyang Polytechnic (NYP) - політехнічний інститут у Сінгапурі. Заснований у 1992 році. У виші навчається понад 14 тис. студентів. Інститут складається з семи шкіл: Школи бізнес-менеджменту, Школи хімічних і біологічних наук, Школи дизайну, Школи інженерії, Школи охорони здоров'я, Школи інформаційних технологій і Школи інтерактивних і цифрових медіа. Також видаються дипломи в бізнес-інформатиці та цифровій і точній інженерії.