Росіяни 20 жовтня завдали удару з вертольотів по селу Івашки Золочівської громади. Про це "Суспільному" повідомив голова громади Віктор Коваленко.

"О 11:30 внаслідок обстрілів села Івашки з гелікоптерів поранення отримав чоловік 1991 року народження. Його доставлено до обласної лікарні", - розповів Коваленко.

У селі також пошкоджено два будинки та господарські будівлі.

Село Івашки витягнуте правому березі річки Грайворонка (притока річки Ворскла) і знаходиться безпосередньо на кордоні з Росією. Із заходу до нього примикає Байрак Білгородської області. Після стрімкого контрнаступу ЗСУ та звільнення практично всієї території Харківської області армія РФ переважно обстрілює прикордонні населені пункти. Так, практично щодня під удари росіян потрапляють Куп'янськ та Вовчанськ.

19 жовтня близько 16:00 армія РФ вдарила по Вовчанську з артилерії. На щастя, загиблих та поранених немає, але пошкоджено магазин. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Продовжує РФ обстрілювати і багатостраждальні села Дергачівської громади, які також розташовані неподалік кордону. 19 жовтня російські війська з території Білгородської області обстрілювали Ветеринарне, Козачу Лопань, Гранів, Гоптівку та Токарівку. Але завдяки контрнаступу ЗСУ та звільненню області росіяни, обстрілюючи наші села зі своєї території, самі опиняються у зоні дії української артилерії. За словами Задоренка, після російського обстрілу Збройні сили України відповіли артилерійським вогнем по місцях дислокації противника.