На Харківщині силовики викрили шанувальницю "російського миру", яка зливала росіянам позиції українських військових. Про це повідомили в Управлінні СБУ у Харківській області.

Встановлено, що 41-річна харків'янка через меседжери передавала росіянам інформацію про розташування та переміщення підрозділів ЗСУ, зазначаючи їх координати на гугл-картах.

"Також встановлено, що колаборантка була активною учасницею соціальних груп та мереж антиукраїнського спрямування, де регулярно розміщувала публікації з виправданнями збройної агресії Росії проти України, глорифікацією її учасників, невизнанням державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях", – розповіли у СБУ.

У мобільному телефоні жінка правоохоронці виявлено численні фотографії місцевості та підприємств, по яким російські війська завдали ракетних ударів. Наразі триває перевірка можливої ​​причетності до коригування ворожих ракетних обстрілів територією Харкова.

Слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ч.2 ст.114² (несанкціоноване розповсюдження інформації щодо розташування Збройних Сил України) КК України. Також слідчими СБУ вирішується питання щодо додаткової кваліфікації її дій за іншими статтями Кримінального кодексу.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, затримано харків'янина, який здавав росіянам позиції ЗСУ. У його телефоні знайдено листування, яке може свідчити про співпрацю з країною-агресором. Зараз із чоловіком працюють відповідні служби.