Внаслідок збройної агресії Російської Федерації на території Харківської області поранено 151 дитину, загинуло — 48. Про це повідомили у прокуратурі.

Нагадаємо, сьогодні вранці окупанти завдали чергового удару по Харкову. На зупинці під час обстрілу перебували брат із сестрою: 13-річний хлопець загинув на місці, його 15-річну сестру тяжко поранено.

Через регулярні бомбардування та обстріли збройними силами РФ об'єктів цивільної інфраструктури та житлових кварталів у Харкові пошкоджено 232 навчальні заклади. Повністю зруйновано 21 навчальний заклад. На території області внаслідок обстрілу пошкоджено 191 навчальний заклад.

Ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів у районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях. Продовжується збирання та фіксація доказів військових злочинів з боку окупантів.

"Якщо ви стали свідками військових злочинів РФ, внаслідок яких постраждали діти, повідомте за телефоном +38 068 012 52 89. Конфіденційність гарантується!", - зазначили у прокуратурі.