У Харкові чоловік на очах у перехожих розгромив автомобіль Tesla, стрибаючи на ньому. Хулігана засудили до штрафу, йдеться у вироку Московського районного суду Харкова.

10 жовтня 2023 року близько 15:00 у Харкові біля будівлі на вулиці Героїв Праці, 32, підсудний побачив чорний автомобіль Tesla model s. Ця модель виробляється з 2012 року, ціна на різні версії становить від 70 до 140 тис. доларів.

Чоловік вирушив до магазину "Пиво є", що розташований у цьому ж будинку, і попросив у продавчині сокиру або молоток. Продавчиня відмовила. Тоді чоловік попросив у продавчині телефон, з якого зателефонував у поліцію і зробив неправдиве повідомлення про вчинення ним тяжкого злочину.

Приблизно о 15:15 чоловік підійшов до автомобіля, підняв із землі камінь, двічі вдарив по машині та розбив скло. Після цього він кинув камінь у капот. Перехожі зажадали, щоб чоловік припинив хуліганити, але він не звернув на це уваги. Він забрався на дах авто, кілька разів підстрибнув і розбив скло на даху. 

Побачивши патрульний автомобіль, що проїжджав повз, хуліган припинив бити машину.

Сума збитків склала понад 50 тисяч гривень.

Відомо, що обвинувачений не одружений, офіційно не працює, раніше судимим не був, з 2015 року перебуває на обліку в лікаря нарколога з діагнозом - синдром залежності від опіоїдів.

Згідно з висновком експерта, чоловік страждає на хронічне психічне захворювання у вигляді синдрому залежності внаслідок вживання алкоголю. Але він може усвідомлювати свої дії та керувати ними. 

Обвинувачений свою провину визнав.

Вирок - штраф у розмірі 17 000 грн із розстрочкою виплати протягом одного року.

Також суд задовольнив цивільний позов потерпілого, який вимагав стягнути з хулігана 107,3 тис. грн матеріальної шкоди. 

Крім цього, чоловік має оплатити проведення експертизи на суму майже 7,2 тис. грн.