Харків шукає інвесторів для відновлення житлових будинків. Про це говорив міський голова Ігор Терехов на зустрічі з надзвичайним та повноважним послом Німеччини в Україні Мартіном Єґером.

Сторони обговорили розвиток Харкова та перспективи подальшої співпраці. Терехов ознайомив делегацію з проєктами, над яким наразі працюють у місті. Він наголосив, що наразі для Харкова дуже важливо залучити якнайбільше інвесторів, щоб відбудувати не тільки зруйновані будинки, але й обʼєкти критичної інфраструктури. За його словами, місто вже має довгострокові плани й готове робити конкретні дії, щоб їх реалізувати.

Єґер завірив, що вони й далі підтримуватимуть відновлення Харкова та вже працюють над поглибленням партнерства між німецьким та українським бізнесом.

У листопаді 2023 року Терехов повідомляв, що загалом у місті обстрілами пошкоджено 50% багатоповерхівок. Весь житловий фонд Харкова - це близько 10 тис. багатоповерхівок, більше 5 тисяч - пошкоджені або зруйновані. Приблизно 150 тисяч осіб залишились без житла. Після останніх обстрілів негайного ремонту потребують 6 будинків у центрі міста.