Облрада проситиме Верховну Раду перейменувати село Ватутіне на Харківщині. Відповідний проект рішення опубліковано на сайті Харківської облради.

Село розташоване у Нововодолазькому районі – тепер це укрупнений Харківський район. Його планують перейменувати на Залужне. Невідомо, чи це від словосполучення "за лукою", чи таким чином у селі можуть увічнити прізвище головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Село Ватутіне виникло вже після Другої світової війни. Станом на 2021 рік там мешкало понад 1200 осіб. Село названо на честь Миколи Ватутіна. Це радянський полководець, генерал армії, герой Радянського Союзу посмертно. Ще будучи курсантом, він брав участь у боях проти загонів українських повстанців на Полтавщині, брав активну участь у війні проти армії УНР. Під час Другої світової війни під керівництвом Ватутіна війська Воронезького (з жовтня 1943 року – 1-го Українського) фронту брали участь у звільненні Лівобережної України, а також у подальших операціях з вигнання німців із Правобережної України.

Крім того, Микола Ватутін брав участь у боротьбі Червоної Армії проти Української Повстанської Армії. В одному з боїв проти УПА його поранили у ліве стегно. Пораненого генерала відправили до лікарні в Києві, де він і помер від сепсису, спричиненого кульовим пораненням.

У жовтні 2015 року Український інститут національної пам'яті оприлюднив на своєму сайті оновлений "Список осіб, які підпадають під декомунізацію", але Ватутін до нього не потрапив – тому топоніми на його честь збереглися і до 2022 року. На думку активістів руху "Декомунізація.Україна", на Харківщині слід перейменувати два міста та 40 сіл. Ось цей список.