Інтенсивність боїв на Куп'янському напрямку стала меншою, заявила в ефірі нацмарафону заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Куп'янсько-Лиманський напрямок із середини літа став однією з найгарячіших точок фронту. Тут російське командування зібрало велике угруповання чисельністю 110 тис. осіб і значну кількість військової техніки. Війська РФ планували повернути втрачені раніше позиції в Харківській області та відтягнути підрозділи ЗСУ з інших напрямків.

Але минулого тижня росіяни майже не вели штурмових дій. Усі атаки в районі села Новоселівське Луганської області були відбиті ЗСУ. Анна Маляр повідомила, що на цій ділянці війська РФ ведуть перегрупування і збирають сили, щоб знову рушити вперед, але ЗСУ знають про ці плани і готові вкотре дати відсіч.

Представник Східного командування ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону заявив, що зниження активності пов'язане зі значними втратами російських окупантів і, можливо, перегрупуванням їхніх підрозділів.

"Насамперед це пов'язано з тим, що вони сильно отримали по зубах поблизу Новоєгорівки. А по-друге, це, мені здається, пов'язано з формуванням їхніх підрозділів. Вони перегруповуються після того, як отримали на горіхи від ЗСУ", - заявив Євлаш.

Прес-секретар 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого Надія Заврига зазначила, що на Куп'янському напрямку, де діє бригада, ситуація дійсно стабілізувалася. Вона також повідомила, що війська РФ зазнали значних втрат і, можливо, проводять доукомплектування або ротацію. 

Тим не менш, обстріли прифронтових населених пунктів тривають. Зокрема, 17 вересня російські артилеристи обстріляли багатоквартирний житловий будинок у селі Подоли Куп'янського району, гатили по селу Петропавлівка та по Куп'янську.