Японець, який жив у харківському метро, а потім відкрив на Салтівці безплатне кафе, звинувачує "Укрпошту" в крадіжці своїх посилок. Про це Фумінорі Цучіко написав на своїй сторінці у Facebook.

"Посилку, відправлену з Берліна, розкрили співробітники пошти, більшу частину речей було вкрадено. Це трапляється втретє за цей рік", - написав японець.

Він додав, що попередні дві посилки були з Японії. У них були ліхтарики, лампи, дитячий одяг тощо. Фумінорі Цучіко зазначив, що міжнародні посилки "Укрпошти" не мають трекера, тому неможливо зрозуміти, де "бродила" посилка і де її могли розграбувати. Він закликав людей, які допомагають йому, не відправляти посилки на відділення "Укрпошти" №61146 (Валентинівська, 21).

Фумінорі Цучіко приїхав до Харкова на початку вторгнення РФ. Він довгий час жив на станції метро "Героїв праці" з харків'янами і так перейнявся містом і людьми, що вирішив залишитися тут жити, продавши квартиру в Японії. Навесні 2023 року японець відкрив на Салтівці безкоштовне кафе.

Чи несе відповідальність "Укрпошта"

На офіційному сайті компанії йдеться: за втрату (пошкодження) міжнародних поштових відправлень і посилок оператор поштового зв'язку несе відповідальність відповідно до актів Всесвітнього поштового союзу та законодавства України, за невиплату міжнародних поштових переказів - відповідно до міжнародних договорів України. Вартість послуг відшкодовується споживачеві послуг поштового зв'язку при пред'явленні квитанції про оплату послуг поштового зв'язку.

Що потрібно зробити, якщо посилка розкрита

Скласти акт при отриманні та заяву у відділенні з чеком/накладною та актом або скласти претензію онлайн і додати необхідні фото.