У Харкові знову запустили міську цільову програму будівництва (придбання) доступного житла на 2021-2030 роки. Про це повідомили в міськраді.

Від початку повномасштабної війни через сильні пошкодження міської інфраструктури, житлового фонду та з інших об'єктивних причин укладення та фінансування нових договорів за програмою доступного житла було зупинено.

У Харкові пошкоджено понад 4 тис. житлових будинків. Незважаючи на це, до міста повернулася велика кількість жителів. Крім того, Харків прийняв багато внутрішньо переміщених осіб. У зв'язку з цим Харківський міський голова Ігор Терехов ухвалив рішення відновити дію Міської цільової програми будівництва (придбання) доступного житла на 2021-2030 роки. У травні перші три молоді сім'ї вже отримали кредити на власне житло на загальну суму 4,7 млн грн.

Виконавцем програми є Державна спеціалізована фінансова установа "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву".

"Харківська міська рада завжди була для нас стратегічним партнером, і ми дуже раді, що відновлюємо кредитування і починаємо забезпечувати харків'ян житлом. Це перші кредити за міською програмою під час дії воєнного стану. Сьогодні це єдина іпотечна програма, яка працює в Харкові", - зазначив голова правління установи Сергій Комнатний.

У планах на наступні місяці - відновити роботу й за іншими напрямами програми доступного житла.