Керівник спортивного центру в Харківській області зґвалтував дитину, чоловіка засудили до довічного ув'язнення. Про це йдеться у вироку Городоцького районного суду Львівської області.

Керівника "Десантно-спортивного навчально-тренувального центру" з Чугуєва суд визнав винним у розбещенні, зґвалтуванні 11-річного курсанта центру, а також у виготовленні дитячої порнографії.

За свідченнями хлопчика, у вересні 2021 року він почав відвідувати "Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр" у Чугуєві, зацікавившись можливістю отримати підготовку для вступу до військово-морського ліцею. Керівник центру, який також працював тренером, запропонував дитині додаткові заняття з історії та математики. На цих заняннях чоловік почав проявляти особливу увагу до хлопчика, зробив його старшим помічником, виділяв серед інших учнів, давав гроші на ігри через банківську картку.

Потім, як вказала дитина, чоловік почав обіймати та цілувати його, а також умовляв робити оголені фотографії за гроші. Ці фото педагог зберігав на своїй техніці та продавав на "чорному" ринку. Крім того, він пропонував хлопчикові інтимні стосунки та дарував йому подарунки.

У жовтні 2021 року під час екскурсії до Одеси, де учні центру проживали в казармі Військово-морського ліцею, чоловік залишався з хлопчиком наодинці та розбещував його. У січні 2022 року керівник центру організував екскурсію в місто Узин для відкриття нового дитячого спортивного центру. Тоді він, хлопчик і ще двоє дітей зупинилися в приватному будинку знайомого педагога. Там чоловік змушував дитину спати з ним в одному ліжку, примушував до різних форм сексуальної взаємодії, знімав це на відео.

У квітні 2022 року через повномасштабне вторгнення хлопчик із матір'ю переїхав до Львівської області. Однак педагог продовжував телефонувати дитині і згодом став приїжджати до неї. Він зустрічався з курсантом у безлюдних місцях, схиляв його до сексу, погрожуючи показати батькам фото та відео в разі відмови. Після зґвалтувань він платив хлопчикові гроші. Зрештою дитина розповіла про все хрещеній, і педагога затримали.

Чоловік заперечував факти розбещення і зґвалтування, стверджуючи, що подарунки і гроші були заохоченням за навчання, а хлопчик його обмовляє. Проте його провину було встановлено на підставі відеозаписів і фото за участю дитини, а також листування, де чоловік просив у хлопчика інтимні фотографії.

Суд засудив чоловіка до довічного позбавлення волі і зобов'язав виплатити 500 тис. грн як компенсацію моральної шкоди.