Літній житель Печеніг Чугуївського району заблукав у лісі. Про це повідомили у поліції.

Днями правоохоронці патрулювали місцевість біля лісосмуги у селищі Печеніги та помітили сліди людини на снігу, що ведуть до лісу. Вдалині поліцейські побачили силует людини. Невдовзі вони знайшли чоловіка, котрий тримався за дерево.

Як з'ясувалося, 67-річний чоловік гостював у сина у селі П'ятницьке. Після обіду вирушив додому до Печеніги через ліс та втратив орієнтир. Понад п'ять годин він блукав лісом. За словами поліцейських, пенсіонер не мав із собою мобільного, і він уже втратив надію повернутися додому. Поліцейські відвезли чоловіка до рідних.

Якщо літня людина зникла в лісі, вона не може рухатися прямо без обладнання, хоча людині здається, що вона йде саме так. А паніка посилює становище того, хто загубився.

Що рекомендують рятувальники та волонтери-пошуковці для того, щоб не допустити зникнення літнього родича:

  • Періодично обдзвонюйте людей, які проживають з людиною похилого віку по сусідству. Попросіть їх повідомляти про ті випадки, коли ваш родич іде кудись один.
  • Щодня телефонуйте літній людині. Найчастіше заява про те, що зникла літня людина, надходить на другу-третю добу після її зникнення, а іноді родичі взагалі не знають, як давно загубилася їхній близький.
  • Робіть свіжі фото людей похилого віку, адже часто буває, що остання фотографія, яка є у близьких, — знімок із паспорта, де пенсіонеру ще 45 років.
  • Для людей похилого віку з розладами пам'яті краще одягати GPS-трекери, за допомогою яких можна легко визначити їх місцезнаходження.
  • Необхідно переконати пенсіонера носити з собою телефон, а на його одяг нашити ярлики з вашим номером.