У Харкові – перебої зі світлом, у місті зупинився електротранспорт. За даними енергетиків, ситуацію вирішують.

Буквально годину тому від харків'ян та мешканців області почали надходити повідомлення про те, що в них зникло електропостачання. Зокрема, про відсутність світла чи його "миготіння" писали жителі Павлова Поля, Олексіївки, центру міста, Холодної Гори. У деяких районах зникла вода. Крім того, харків'яни повідомляли про низьку напругу в мережі – ті, у кого світло не пропало.

У місті тимчасово зупинилося метро та наземний електротранспорт. Пізніше з'явилася офіційна інформація від "Харківобленерго".

"Через спрацювання захисної автоматики частково знеструмлено споживачів деяких районів Харкова та Харківської області. Енергетики працюють над відновленням електропостачання", - йдеться у повідомленні.

Що спричинило спрацювання захисної автоматики, в компанії не уточнили, але про "прильоти" в місті та області ніде не повідомлялося, також у момент відключення світла не було і тривоги.

Раніше у "Харківобленерго" зазначали, що у Харкові та області графіка відключення світла немає, але електроенергію можуть періодично вимикати, якщо буде високе споживання. Через масовані обстріли інфраструктури країни 10 та 11 жовтня є пошкодження обладнання, тобто проблеми можуть виникати з передачею електроенергії. Для того щоб "Укренерго" мало можливість провести відновлювальні роботи, диспетчер може просити обленерго обмежити споживання, наприклад, на 100 МВт для регіону. Харків'ян, як і всіх українців, закликали якнайбільше економити споживання електроенергії в пікові години - з 8 до 10 ранку та з 17 до 23 години вечора.