У Малинівській громаді Чугуївського району відновили роботу два заводи. Як пише "Слобідський край", йдеться про трубний завод "ТіПіБіеС Продакшн" і Малинівський склозавод.

Перший завод запустився на 30%, другий - на 80%. До вторгнення РФ у громаді працювало п'ять заводів. Усі дуже постраждали від обстрілів, за словами голови сільської військової адміністрації Миколи Семер'янова, "були часи, коли окупанти бомбили тільки їх".

Так, у червні цього року РФ вдарила ракетами С-300 якраз по підприємству в Малинівці. Тоді в ХОВА не повідомили, по якому саме.

У громаді сподіваються, що всі підприємства зможуть відновити свою роботу, адже бюджет Малинівської ОТГ на 70% наповнювався саме завдяки місцевому бізнесу.

Сьогодні громада, незважаючи на важку ситуацію, допомагає й іншим, хто цього потребує. Після підриву Каховської ГЕС жителі Мосьпанова, Старої Гнилиці та Малинівки разом зібрали понад 10 тонн допомоги постраждалим.

За даними на травень 2023 року з Харкова на Західну Україну переїхали 210 підприємств. Найбільше підприємств перемістилося до Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Хмельницької та Чернівецької областей.