Прокуратура вимагає повернути місту ділянку землі на Стрілці вартістю майже 186 мільйонів гривень. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Харківської області.

Встановлено, що на підставі рішення Харківської міської ради товариству з обмеженою відповідальністю продали земельну ділянку площею майже 0,8 га, розташовану на провулку Банному в Харкові. Це провулок, розташований біля відомого скверу "Стрілка". Сквер "Стрілка" розташований на місці злиття двох харківських річок - Лопані та Харкова. Це популярне місце для прогулянок харків'ян. Неподалік від місця впадання річки Харків знаходиться підвісний міст. Тут молодята часто залишають замочки.

На ділянці передбачалося побудувати готель. За умовами договору, ТОВ зобов'язувалося закінчити будівництво до червня 2018 року. Але жодних ознак будівельних робіт на ділянці досі немає, вона заросла. Ба більше, ТОВ, розповіли прокурори, навіть не отримало дозвільних документів на будівництво.

Через неефективне використання приватником земельної ділянки прокуратура звернулася з позовною заявою до суду, щоб земельну ділянку повернули місту.

Це не поодинокий випадок у місті. У квітні прокуратура також звернулася до суду щодо ділянки на вул. Луї Пастера. Там передбачався квартал житлових будинків, ділянку землі було продано ще 2007 року.