Харківську мерію просять запустити ще кілька маршрутів транспорту. Відповідні петиції розміщено на сайті міськради.

Автор однієї з петицій каже, що складно дістатися до ХАІ, а також від ХАІ у бік метро "Героїв праці" - і пропонує запустити маршрути №№ 247, 55, 241, 271, 17.

Ці маршрути обслуговували харків'ян до війни:

  • автобус №247 з'єднував Північну Салтівку та селище Жуковського, проходив через станцію метро "Героїв праці", Гідропарк, Харківський авіаційний інститут;
  • автобус №241е з'єднував вулицю Чкалова та площу Конституції, більша частина маршруту пролягала по вул. Шевченка (зараз ходить від вул. Шишківської у районі ХАІ до станції метро "Київська");
  • автобус №271е з'єднував проспект Перемоги на Олексіївці та ринок Барабашово, рухався до вул. Сумської, потім уздовж Лісопарку до ХАІ, проїжджав Гідропарк, станції метро "Героїв праці", "Студентську", "Академіка Павлова" до станції "Академіка Барабашова".
  • автобус №17 ходив від лікарні невідкладної допомоги через ХАІ, Гідропарк, станцію метро “Героїв праці” до вулиці Світла на Салтівці.
  • тролейбус №55 з'єднував селище Жуковського та площу Конституції, він більшу частину маршруту рухався по вул. Сумській.

Автор другої петиції розповів, що через збільшення інтервалів між поїздами метро дорога від станції "Південний вокзал" до станції "Університет" може займати до 30 хвилин. Також неможливо громадським транспортом дістатися Центрального парку від вокзалу “Харків-пасажирський”.

Автор пропонує повернути трамвай №12, який курсував до 24 лютого 2022 року, або відкрити автобусний маршрут, який повторює маршрут трамвая.

Для того, щоб петицію розглянула міськрада, вона має набрати 5000 підписів протягом 90 днів.