Боєць 5-ї Слобожанської бригади Нацгвардії отримав кулю, що застрягла біля його серця, але вилікувався і повернувся на передову. Історію колишнього донбаського шахтаря Віталія Вікторовича розповіли у Східному оперативно-територіальному управлінні Нацгвардії.

Чоловікові 54 роки, він родом із Покровська Донецької області. Працював шахтарем, вийшов на пенсію, у шахтарів вона раніше. У 2015-му році його мобілізували, але за станом здоров'я одразу комісували.

У травні 2022 року він сам прийшов і попросився в Нацгвардію.

"Я служив при Союзі строкову в Таманській мотопіхотній. Тому я напевно знаю, з ким ми воюємо, їхній *** менталітет", - ділиться боєць.

Поранення він отримав у середині лютого 2023 року, тоді всю Україну облетів рентгенівський знімок - куля, що застрягла в лічених міліметрах від серця. За словами "Вікторовича", він пам'ятає, що відчув гострий пекучий біль у ділянці серця, і почав кашляти кров'ю. Куля пройшла крізь ліве плече, ліву легеню буквально в міліметрах від серця, роздробила поперечний відросток п'ятого грудного хребця.

Кулю діставали хірурги Хмельницької міської лікарні, місце її розміщення їм вдалося визначити до міліметра завдяки новітньому обладнанню. З операційної Вікторович навіть вийшов на своїх ногах.

Командир бригади розповідає, що після одужання Віталія хотіли комісувати, але колишній гірник сам наполіг на поверненні в бойовий підрозділ на передову.

У "Вікторовича" - три доньки, три зяті. Двоє воюють, у третього - броня на шахті. Також у чоловіка вже п'ятеро онуків, очікується ще онука.

"Ось, поїду у відпустку - якраз буде мені подарунок - її народження", - усміхається Віталій.

Він жартує, що після перемоги бачить себе на дачі, навколо онуки, кури, гуси. Потім додає, що на пенсію не збирається, бо "там нудно".

"Працювати буду, країну треба буде відновлювати, наш край у руїнах зараз лежить", - каже боєць.