У передмісті Харкова селищний голова організував злочинну групу. Діяльність зловмисників припинили правоохоронці, повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдулла.

Група займалася розкраданнями бюджетних коштів, що виділялися на ремонт комунальних об'єктів. До її складу входили селищний голова та два бізнесмени. Правоохоронці вважають посадовця організатором групи.

Протягом 2018-2019 років організатор замовив від імені селищної ради проведення капітального ремонту однієї з нежитлових будівель. Підрядником учасники злочинної групи залучили підконтрольну комерційну фірму, яка неодноразово вигравала багатомільйонні тендери на капремонт об'єктів комунальної нерухомості.

Було встановлено, що зловмисники вносили до офіційних документів інформацію про роботи, які фактично не виконувались. Зокрема, у відремонтованій будівлі не було утеплено фасаду, хоча ці роботи були заплановані та профінансовані у повному обсязі.

За даними слідства, зловмисники викрали бюджетні кошти на суму майже 600 тис. грн.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно, в особливо великих розмірах, організованою групою) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення, вчинене організованою групою).