Увечері 15 серпня Росія обстріляла з артилерії приватний сектор у Харкові. Як пише Суспільне, внаслідок обстрілу загиблих чи поранених немає, вибуховою хвилею вибило вікна та дахи у кількох будинках Київського району.

В одному з пошкоджених будинків у районі селища Жуковського мешкає викладачка української мови Алла з матір’ю. Жінка вчить студентів одного з вищих навчальних закладів Харкова.

"Спочатку один раз гепнуло, потім прозвучала сирена, ми вискочили і почалися обстріли, потужні вибухи. Почули, як падає скло, як падає шифер з даху. Дочекалися, поки обстріли припиняться, вийшли, а тут вже страшне", - розповідає жінка.

Російська армія обстріляла район з РСЗВ. Одна з ракет поцілила у город. Вибуховою хвилею побило вікна та дахи у кількох будинках навколо.

"Немає городу, немає даху. Не знаємо, що робити", - каже Алла.

В момент обстрілу вони з матір’ю були вдома:

"На щастя, вижили, але, на жаль, постраждала хата. Жодного вікна в будинку не залишилося. Нам пощастило, ми встигли впасти на підлогу, ми неушкоджені, але уламками пробивало по дві стіни, наскрізь, просто наскрізь".

За словами Алли, у квітні її будинок також був під російським вогнем.

"Прилетіло 5 квітня. Тоді не було лише шибок. Ми їх полагодили, сподівалися, що буде добре", - сказала жінка.

Нагадаємо, вранці 15 серпня армія РФ також обстріляла Харків. Під обстрілом опинився Салтівський район міста. Двоє людей отримали поранення. Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов закликав жителів Салтівського району залишатися в укриттях.