Комунальне підприємство "Харківзеленбуд" планує висадити близько 1,7 мільйона квітів по всьому місту. Директор підприємства Дмитро Поздєєв повідомив, що близько 1,2 мільйона квітів вирощують у власних теплицях, а решту доведеться закупити додатково.

Через економію коштів кількість квітів на клумбах буде на 700-800 тисяч меншою, ніж до війни. Однак Поздєєв наголосив на важливості озеленення для психологічного розвантаження містян. Квіти висадять у центральних парках районів, зокрема в саду імені Шевченка і біля Дзеркального струменя.

Поздєєв зазначив, що в центральній частині Харкова і районах проживає багато людей, які потребують відпочинку в доглянутих парках і скверах.

У парках і скверах міста вже почалися весняні роботи з благоустрою. У саду Шевченка комунальники найближчим часом пофарбують урни, лавки, очистять фонтан і проведуть інші підготовчі роботи.

Весняне квіткове оформлення дасть змогу городянам відволіктися від тягот війни та насолодитися красою природи в облагороджених зелених зонах міста.

Факти:

  • Найпопулярніші квіти для прикраси Харкова - бегонії, петунії, сальвії, цинерарії.
  • У мирний час місто традиційно висаджувало понад 2 мільйони квітів щорічно.