Харківська мерія спростовує фейк із інтернету про заміну вікон у пошкоджених будинках. Про це повідомили у міськраді.

Там зазначили, що на деяких сайтах та в телеграм-каналах було поширено інформацію про те, що харків'яни нібито можуть подати заявку на заміну вибитих вікон через портал «Дія», а також центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) та диспетчерську службу «15-62 ».

Ця інформація не відповідає дійсності. Заявки про пошкоджене майно дійсно приймаються через Дію та ЦНАПи, але ні ЦНАПи, ні служба 15-62 заявки на заміну вікон не приймають.

"Сподіваємося, що ця інформація була поширена помилково, у гіршому випадку – це навмисна провокація", - заявили у міськраді.

За словами мера Ігоря Терехова, у Харкові минулого року відновили 185 будинків, які отримали різні ступені ушкоджень внаслідок ворожих обстрілів. У грошовому вимірі масштаб збитків, завданих місту, становить понад 9 млрд доларів. У Харкові тією чи іншою мірою зруйновано понад 4,5 тис. багатоквартирних будинків, з них 500 не підлягають відновленню. Про точну кількість пошкоджених вікон говорити складно, але лише у двох районах міста – Слобідському та Індустріальному – за 2022 рік комунальники закрили понад 20 тисяч розбитих обстрілами вікон.