Учора, 14 грудня, росіяни 15 разів за добу намагалися прорвати оборону Синьківки на Куп'янському напрямку. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. У Генштабі додали, що по Синьківці завдано ще й авіаудару.

Добою раніше в районі Синьківки ЗСУ відбили 21 атаку російських військ і ще 2 - біля сусідньої Петропавлівки.

Синьківка - це невелике село в 9-ти кілометрах на північний схід від Куп'янська. До війни тут проживало близько 300 осіб. Російські війська штурмують село понад рік, з кінця 2022-го, але захопити населений пункт не можуть. Усі атаки відбивають ЗСУ.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявляв, що війська РФ прагнуть захопити Синьківку, щоб блокувати Куп'янськ і Куп'янськ-Вузловий. У Куп'янську зводять кругову оборону.

14 грудня російська артилерія обстріляла близько 20-ти населених пунктів Харківщини. Дворічну, Синьківку, Петропавлівку, Іванівку Куп'янського району; Вовчанськ Чугуївського району; Ветеринарне Харківського району; Гур'єв Козачок Богодухівського району та інші. У смт Куп'янськ-Вузловий пошкодили будівлю дитячого садка. Без постраждалих.