У разі захоплення Синьківки Харківської області росіяни зможуть блокувати Куп'янськ і Куп'янськ-Вузловий, зараз село - "сіра зона". Про це Суспільному розповів голова ХОВА Олег Синєгубов.

"Сіра зона" - це територія, яку фактично не контролює жодна з армій.

За словами Синєгубова, росіяни на цьому напрямку мають великі втрати, щодня - десятки броньованої техніки та десятки, сотні вбитими й пораненими.

За минулу добу в районі Синьківки, Іванівки та Петропавлівки Куп'янського району ЗСУ відбили 8 атак.

Очільник ХОВА зазначив, що в разі захоплення Синьківки для РФ відкривається плацдарм для блокування Куп'янська та Куп'янська-Вузлового, важливого логістичного вузла. ЗСУ вживає всіх заходів, щоб ефективно протидіяти ворогу, успіхів у того немає.

Синьківка розташована за 9 кілометрів на північний схід від Куп'янська. До війни тут проживало понад 300 осіб. Бої в районі цього села тривають із кінця минулого року. Російські підрозділи атакують населений пункт, але безуспішно. Через активні бойові дії із Синьківки виїхали всі мешканці. Нещодавно російські телеграм-канали поширили інформацію про захоплення Синьківки військами РФ, Синєгубов ці повідомлення спростував.