Війська РФ намагаються покращити своє тактичне становище на Куп'янському напрямі. Про це повідомляється в ранковому зведенні Генштабу від 15 грудня.

Зазначається, що противник продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій у Бахмутському та Авдіївському напрямах, а також намагається покращити тактичне становище на Куп'янському, Лиманському та Запорізькому напрямках.

За іншими напрямками ворог намагається стримувати дії підрозділів Сил оборони України. На Куп'янському напрямку за добу окупанти обстріляли позиції наших військ у районах населених пунктів Червона Зоря, Красне, Стариця, Дворічна та Новомлинськ.

За даними Обласного центру екстреної медичної допомоги, у смт Ківшарівка Куп'янського району 63-річна жінка отримала осколкове поранення. А близько опівночі у Куп'янську внаслідок обстрілу ракетами С-300 пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури. Крім того, у Куп'янському районі через ворожі обстріли горіла двоповерхова адмінбудівля. Жертв та постраждалих немає, повідомили у ХОВА.

Росіяни неодноразово намагалися піти в атаку в Куп'янському районі, але щоразу Сили оборони відбивали подібні спроби, зазначаючи, що захисники України в цьому напрямку стоять міцно і не допустять проривів.

Водночас ворог практично щодня б'є по цивільній інфраструктурі Куп'янська та сіл району. У звільненому місті – важка гуманітарна ситуація, і сотні людей тимчасово евакуювали з Куп'янська. Людям надають безкоштовне проживання чи у Харкові, чи в інших містах України.

Українська авіація минулої доби завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 5 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили 2 пункти управління, 8 районів зосередження особового складу противника та склад пально-мастильних матеріалів.