У Харкові за минулу добу знайшли два трупи – люди загинули на пожежах. Як повідомили у ДСНС, це сталося в Індустріальному та Слобідському районах Харкова.

Пожежі сталися з побутових причин. Також пожежники врятували одну людину на пожежі, що сталася у Валках. Усього за добу з 14 по 15 грудня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 24 оперативні виїзди, з яких: 14 – на ліквідацію пожеж, лише одна з яких була викликана ворожим обстрілом.

Із зменшенням обстрілів у Харкові та області завдяки осінньому контрнаступу ЗСУ кількість пожеж, спричинених окупантами, суттєво зменшилась. Але з приходом холодів через проблеми з електроенергією та опаленням зросла кількість пожеж з побутових причин, на яких гинуть люди. Наприклад, кілька днів тому у селищі Лісове загинув співробітник екопарку. За попередньою інформацією, він затопив грубку та заснув.

За даними ДСНС, у листопаді пожеж, не пов'язаних з обстрілами, у Харкові та області сталося 235 – це у 1,5 більше, ніж у жовтні. Найголовніша причина загибелі на побутових пожежах – несправне пічне опалення, тобто люди гинуть від чадного газу, а не вогню. Ще одна поширена причина пожеж у квартирах та будинках – куріння у ліжку. За 2021 рік в Україні в пожежах загинули понад 1500 осіб. Майже половина загорянь у будинках була через куріння в ліжку.