У Харкові засуджено трьох грабіжників, які нападали на людей. Про це повідомили в обласній прокуратурі.

Один із грабіжників - 47-річний житель села Губарівка Богодухівського району. Встановлено, що в серпні 2023 року чоловік підійшов до перехожого і попросив цигарку, а після вдарив його алюмінієвою банкою, яку тримав у руках. Перехожий, який не очікував удару, розгубився, а грабіжник відібрав у нього телефон і втік.

З'ясувалося, що влітку 2023 року зловмисник скоїв кілька крадіжок. Зокрема, він викрав із приватного будинку інструменти, побутову техніку та металеві вироби, а також поцупив велосипед, що стояв без нагляду біля магазину.

На суді чоловік визнав свою провину. Богодухівський районний суд засудив його до 7 років позбавлення волі.

Другий грабіжник скоїв злочин у Харкові. Від його дій постраждав чоловік, який влітку 2022 року перевозив речі та разом із приятелем чекав на вулиці таксі. Увагу грабіжника привернула сумка з ноутбуком, що стояла на землі. Він підійшов до чоловіків, заговорив із ними, відволікаючи увагу, а потім викрав у потерпілого телефон. Потім схопив сумку з ноутбуком і втік.

Свою провину чоловік не визнав, проте суд визнав його винним у скоєнні грабежу і призначив йому покарання у вигляді 7 років позбавлення волі. Вирок оскаржено, судовий розгляд триває.

Також 7 років і 1 місяць позбавлення волі отримав раніше судимий за крадіжки 21-річний харків'янин, який влітку 2022 року пограбував чоловіка на проспекті Героїв Харкова. Він побачив чоловіка, який сидів на лавочці, підсів до нього і зажадав віддати барсетку. Отримавши відмову, рецидивіст ударив потерпілого в обличчя, забрав барсетку і зник. 

Свою провину грабіжник визнав. Зараз триває термін на апеляційне оскарження вироку.