Харків'ян просять використовувати раковини та унітази за призначенням. У "Харківводоканалі" повідомили, що замість виконання важливих виробничих завдань ремонтним бригадам доводиться витрачати час на прочистку забитої каналізації. А це вкрай ускладнює роботу підприємства в умовах воєнного стану.

Ремонтні бригади щодня виконують понад 50 заявок, що надходять від харків'ян.

Також комунальники заявили, що завершили підготовку до опалювального сезону у Слобідському районі Харкова.

Начальник районної ділянки Михайло Семененко зазначив, що значний обсяг ремонтних робіт було виконано у будинках на вул. Дизельної (заміна 25 метрів внутрішньобудинкової системи холодного водопостачання), пр. Героїв Харкова (заміна 15 метрів системи водопостачання) та ін. Героїв Харкова (заміна 16 метрів системи водовідведення).

“Надійна робота та технічний стан внутрішньобудинкових систем контролюється. Це першочергова заслуга нашого колективу: майстри Євгена Бороха, слюсарів-сантехніків Віктора Слуцького, Юрія Михайленка та зварювальника Олександра Редька. У міру потреби надаємо всебічну допомогу в усуненні аварій на комунікаціях. Також, у зв'язку з безперервною російською агресією, бригади завжди готові до роботи в екстремальних умовах”, - повідомив Михайло Семененко.

Раніше мер Харкова Ігор Терехов заявляв, що опалювальний сезон у Харкові стартує з 15 жовтня. Якщо дозволять погодні умови, підключення опалення з метою економії газу та електроенергії буде відкладено на кілька днів.