Армія РФ проводить перегрупування на Куп'янському напрямку і мінує прикордонні території в Бєлгородській області. Про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, російські війська продовжують наступ на сході України, особливо активно - на Куп'янському та Лиманському напрямках. І хоча сили оборони України не допустили просування противника, ситуація залишається складною: армія РФ постійно атакує, а ЗСУ - відбиває атаки.

Ганна Маляр зазначила, що на сході фіксується скорочення кількості обстрілів, проте противник перегруповується і намагається відновити втрачені позиції.

За даними Генштабу ЗСУ, за минулу добу російські війська завдали кілька авіаударів на Куп'янському напрямку: у районах Іванівки, Загризового Харківської області та Стельмахівки Луганської області.

Іванівка - село в Куп'янському районі неподалік від кордону з Луганською областю. До російського вторгнення населення тут становило трохи більше ніж сто осіб.

02

Загризове розташоване в Ізюмському районі на лівому березі Оскільського водосховища. До війни тут жило близько 500 осіб.

image

Крім того, кілька населених пунктів було обстріляно з мінометів та артилерії.

На Слобожанському напрямку:

На Куп'янському напрямку: