Зі списку "Доступних ліків" виключили кілька кардіопрепаратів. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 11.08.2022 №1449 "Про внесення змін до Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, станом на 05 серпня 2021 року" внесено зміни до Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, що затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 10.08.2021 №1705.

Так, з вказаного реєстру було виключено такі позиції лікарських засобів:

  • БІСОПРОЛОЛ-ТЕВА, таблетки по 5 мг та по 10 мг, № 30, виробництва Меркле ГмбХ, Німеччина;
  • БІСОПРОЛОЛ-ТЕВА, таблетки по 5 мг та по 10 мг, № 50, виробництва Меркле ГмбХ, Німеччина.

"З 1 вересня поточного року заплановано набуття чинності наказом Міністерства охорони здоров'я України від 25 лютого 2022 р. №366, яким затверджено новий Реєстр лікарських засобів, що підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, станом на 18 лютого 2022 року", - зазначили у Держпродспоживслужбі.

Довідка. Програма "Доступні ліки" реалізується відповідно до затвердженого переліку лікарських засобів для лікування неінфекційних захворювань. У рамках програми передбачено реімбурсацію, механізм відшкодування державою вартості лікарських засобів для пацієнтів, які страждають від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми, цукрового діабету II типу.