Росія призначила в окупованому Куп'янську нового "мера". Про це повідомив речник управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Так, повідомлено про підозру в колабораційній діяльності голові так званої "тимчасової громадянської адміністрації Куп'янського району Харківської області", який пішов на співпрацю з російськими окупаційними силами в обмін на здобуття керівної посади.

Зазначається, що з початку повномасштабного вторгнення з РФ на територію України колаборант добровільно перейшов на бік ворога та погодився зайняти псевдопосаду "глави адміністрації". За даними прокуратури, саме цей 44-річний чоловік нещодавно був "головою" адміністрації в окупованій Козачій Лопані.

Нагадаємо, раніше окупанти заарештували мера Куп'янська Генадія Мацегору, який став із ними співпрацювати. Наразі місто та район очолює 44-річний колаборант.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Здобувши фейкову посаду, ворожий посібник почав активно налагоджувати роботу в новому ключі та закликати своїх підлеглих співпрацювати з представниками окупаційної адміністрації.

Чоловік так поспішав виконувати накази ворогів, що навіть забув змінити банер з українськими написами.

"Дуже символічно. Куп'янськ був і залишається українським містом, навіть в умовах окупації. Незабаром усі окуповані українські міста будуть звільнені від загарбників, а кожен, хто добровільно співпрацював із ворогом, відповідатиме перед українським законом", - зазначили в СБУ.