Харків'янину, який у полоні вже 2 роки, прийшла повістка із Салтівського військкомату. Про це повідомила дружина військового Ганна Байда, яка сама служить у 3-й окремій штурмовій бригаді.

Її чоловік - старший сержант полку "Азов" Національної гвардії Степан Головко - воював у Маріуполі. 21 місяць він перебуває в полоні. 

Битва за Маріуполь тривала з 24 лютого по 20 травня 2022 року. Зараз місто тимчасово окуповане російськими військами. Частина солдатів ЗСУ, які воювали в Маріуполі, опинилися в полоні.

"Салтівський РТЦК та СП Харкова так любить мого чоловіка, бійця бригади Азов НГУ, захисника Маріуполя, котрий після виходу з Азовсталі вже 21 місяць знаходиться в полоні, що на 14 лютого прислав йому валентинку у вигляді повістки. У відповідь на мій дзвінок черговий РТЦК мені, військовослужбовцю ЗСУ, запропонував взяти відпустку та приїхати до Харкова для вирішення цього питання. Нагадую, майже два роки полону - районний військомат навіть не знає що людина на службі", - написала на своїй сторінці у Facebook Анна Байда. 

ТЦК Салтівського району поки що офіційно не прокоментував інцидент.

Кабмін зараз дозволив ТЦК працювати цілодобово. Таке рішення ухвалили на засіданні уряду 9 лютого.

Також 7 лютого в першому читанні Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Про основні положення законопроєкту - у нашому матеріалі.