Росіяни вдарили з гелікоптерів по селу Червона Зоря у Золочівській громаді сьогодні вранці, 15 лютого. Про це "Суспільному" розповів голова громади Віктор Коваленко.

За його словами, Червона Зоря – це практично знищене село. Воно випалено, розбито, в будинках немає дахів та дверей, але окупанти все одно б'ють по населеному пункту. На щастя, постраждалих немає, адже село лежить у руїнах, людей там нема. Це прикордонне село, розташоване на лівому березі річки Уди, вище за течією на відстані 2 км вже розташоване село Щетинівка Білгородської області РФ.

Окрім того, окупанти сьогодні вдарили з "Ураганів" і по іншому селу громади - Світличному. Постраждав останній цілий будинок села.

"Було кілька ударів, вони влучили в городи. Уламками пошкодили один будинок. Як місцеві кажуть, цей будинок був єдиний, який до цього не був пошкоджений", - зазначив Коваленко.

За словами голови громади, до Світличного повертаються люди, зараз там мешкає близько 35 осіб. Село поступово ремонтується після численних прильотів.

Росіяни наважуються завдавати ударів з гелікоптерів лише у прикордонних громадах – у тій же Золочівській чи Куп'янській. Днями саме у Куп'янському районі бійці 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого знищили російський гелікоптер Мі-24 "Крокодил" із самохідної артилеристської установки.