Судитимуть жителя Безлюдівки, який зливав росіянам позиції ЗСУ. Про це повідомили в обласній прокуратурі.

Встановлено, що 64-річний фігурант спілкувався зі своїм давнім знайомим, який під час окупації частини Харківської області був одним із гауляйтерів, а до того працював у так званому "кримінальному розшуку" окупованого Луганська. Пізніше він вступив до загону швидкого реагування "Рись" федеральної служби військ нацгвардії РФ, головним завданням якого була участь у бойових діях, спрямованих на окупацію Харкова.

Мешканець Безлюдівки збирав і передавав своєму другові через месенджер "Телеграм" інформацію про місця дислокації ЗСУ та військової техніки для швидкого захоплення Харківського регіону російськими військовими. Крім того, він зливав дані про іноземне озброєння та боєприпаси Сил оборони в Харківській області.

Наразі фігурант перебуває під вартою. Йому інкримінують факт державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). За скоєне чоловікові загрожує 15 років в'язниці або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Справу розглядатимуть у Зміївському районному суді.

У прокуратурі зазначили, що гауляйтеру також повідомлено про підозру за фактом держзради, вчиненої в умовах воєнного стану.

72d56c8dd9fd3de8fdbab