У Балаклійській громаді на мінах підірвалися шестеро мирних громадян. Як повідомили у місцевій міськраді, загиблі збирали гриби у лісі. Російські окупанти залишили міни в лісах, на полях та в покинутих окопах.

"Знайти сьогодні "небезпечну іграшку" можна в лісі, біля старого окопа, на свіжопаханному полі, на власному місті і навіть на вулицях міст. Від таких "знахідок" гинуть дорослі, намагаючись здати їх у пункт прийому металобрухту, а також при спробі розібрати пристрій з метою отримати вибухову речовину.Не оминає біда і дітей, яких природна цікавість спонукає на страшні експерименти: з цікавості діти підкладають боєприпаси в багаття, випробувать їх на фортецю ударами, намагаються розібрати, приносять додому, у двір, до школи. поля, лісосмуги" , – повідомили у Балаклійській міськраді.

Жителів Балаклійської громади закликають не ходити до лісу.

При виявленні нерозірваних боєприпасів не можна торкатися, переміщати, трясти, розбирати і кидати у вогонь. Необхідно вказати місце, де є такий боєприпас та негайно зателефонувати рятувальникам за номером — 101. До прибуття рятувальників не можна підпускати нікого до боєприпасів.

Небезпечно перебувати в лісах та полях та Ізюмського району. 12 жовтня двоє шляховиків підірвалися на міні та загинули. Загиблим було 28 років та 21 рік. У Харківській обласній військовій адміністрації зазначають, що замінування залишається однією з основних проблем у регіоні. Щодня сапери знаходять по кілька сотень мін і боєприпасів, що не розірвалися, залишених військами РФ.