Народний депутат приховувала від декларування нерухомість у Харкові та стала фігурантом розслідування НАБУ. Про це повідомили у спеціальній антикорупційній прокуратурі.

Влада і корупція все ще крокують руками. Член законодавчих зборів Депутат Верховної Ради вирішила заощадити на літерах та цифрах і не внесла до декларації частину свого майна.

Досудовим розслідуванням, яке проводить НАБУ, встановлено, що народний депутат у декларації за 2020 рік не вказала дві квартири у Києві загальною вартістю понад 3,5 млн. гривень, автомобіль та нежитлові приміщення, розташовані у Харкові. Загалом народний депутат не задекларувала рухоме та нерухоме майно на загальну суму понад 4,4 млн гривень, ніж порушила вимоги пп. 2, 3 ч. 1 ст. 46 Закону України "Про запобігання корупції".

14 жовтня 2022 року за дорученням керівника САП прокурор повідомив народного депутата ІХ скликання про підозру у умисному внесенні свідомо недостовірних відомостей до декларації.

Дії народного депутата кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України. Проте закон лояльний до депутатів, які приховують майно від декларування. Подібне правопорушення карається штрафом у розмірі 51 000 до 64 000 гривень або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин або обмеженням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.