На деокупованій території Харківської області СБУ затримала колаборанта, котрий допомагав ворогам грабувати своїх односельців. Про це повідомив речник управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, 61-річний мешканець одного із сіл Чугуївського району добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами ще на початку вторгнення. Зокрема, зловмисник давав ворожим солдатам продукти, забезпечував окупантів житлом, наводив їх на будинки заможних односельців з метою вилучення побутової техніки та автомобілів, допомагав проводити обшуки у своїх земляків та мародерити у покинутих домогосподарствах.

Встановлено, що чоловіка раніше вже засудили за крадіжку з проникненням у житло. Співробітники СБУ затримали ворожого підсобника під час оперативного відпрацювання деокупованих територій. Цього ж дня слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років. Наразі вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ізюмські колаборанти, яких підозрюють у держзраді, втекли до Росії.