Сьогодні вдень, 14 травня, Росія вдарила по селах Чугуївського та Куп'янського районів Харківської області. Про це повідомили в ХОВА та ДСНС.

Близько 12-ї години дня росіяни вдарили з артилерії по прифронтовому селу Подоли Куп'янського району. Снаряди влучили на територію двох приватних будинків. На щастя обійшлося, без жертв і постраждалих.

Село Подоли розташоване на відстані 2 км від річки Оскіл, примикає до Куп'янська. Поруч проходять автомобільні дороги Т-2109 і Р-07. Село з одного боку оточене лісовим масивом, з іншого - болотом. За переписом населення 2001 року в селі налічувалося понад 2000 жителів. Подоли були окуповані в лютому 2022 року і звільнені під час осіннього контрнаступу ЗСУ.

Пізніше окупанти били по селу Стариця Вовчанської громади Чугуївського району. На жаль, унаслідок обстрілу загинули двоє цивільних: 59-річна жінка та 65-річний чоловік.

Село розташоване буквально за три кілометри від кордону з Росією, тобто сюди росіяни можуть дістати навіть із танків. До вторгнення тут проживало понад 400 осіб.