Візит шведської делегації до України поклав початок співпраці між Національною академією Національної гвардії України (НА НГУ) та Університетом оборони Швеції. Метою зустрічі був розвиток двосторонніх відносин, зокрема підписання меморандуму про спільну роботу у сфері освіти, досліджень та науки. Про це повідомили в НА НГУ. 

На зустрічі були присутні представники керівництва НГУ, НА НГУ, інших підрозділів, а також офісу військового аташе посольства Швеції, Університету оборони Швеції, корпорації SAAB Dynamics та Головного штабу ЗС Швеції.

Начальник НА НГУ генерал-лейтенант Сергій Соколовський наголосив на важливості угоди для підготовки українських офіцерів за стандартами НАТО та наближення України до членства в Альянсі. Він запевнив, що академія виконає всі взяті зобов'язання.

На зустрічі було обговорено короткострокові, середньострокові та довгострокові спільні проєкти. Сторони торкнулися таких напрямів, як обмін досвідом викладачів, розвиток нових освітніх програм, створення центрів імітаційного моделювання, мовна підготовка, навчання інструкторів у Швеції тощо.

Полковник Володимир Гончар пояснив, що НА НГУ стане координаційним центром для всієї Нацгвардії з вивчення досвіду та взаємодії зі шведськими партнерами, а також відбиратиме офіцерів для роботи в об'єднаних штабах.

Важливим досягненням названо домовленість про залучення шведських компаній до розвитку спроможностей підрозділів НГУ через Академію.

Корпорація SAAB Dynamics запросила керівництво НГУ та НА НГУ відвідати свої виробничі потужності у Швеції з випуску озброєнь.

На семінарі під егідою Академії обговорювалися питання застосування наданого Швецією протитанкового озброєння. Представник шведської сторони Пер Лагер запевнив, що зауваження будуть враховані для поліпшення характеристик цих зразків.