Екс-прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон привітав харків'ян із Різдвом. Відео з привітанням опублікувала у Instagram народний депутат – харків'янка Марія Мезенцева.

Джонсон заявив, що у Великій Британії захоплюються героїзмом харків'ян, і побажав їм щасливого Різдва.

Борис Джонсон з липня 2019 по вересень 2022 року обіймав посаду прем'єр-міністра Великобританії. Він неодноразово робив заяви на підтримку України через повномасштабне вторгнення РФ, керував організацією військової та фінансової допомоги Україні.

Харків перебував в облозі та зазнавав масованих обстрілів з боку військ РФ протягом півроку після початку повномасштабної агресії. Вже у березні 2022 року Харкову було надано звання міста-героя. Оборона Харкова та Харківська наступальна операція, проведена у вересні-жовтні – яскраві епізоди героїчної боротьби українського народу проти російської агресії. Саме вони захопили Бориса Джонсона та громадян Об'єднаного Королівства.

В Україні на державному рівні Різдво відзначають і 25 грудня, і 7 січня. Це не означає, що Різдва – два. Але у різних церквах, які сповідують християнство, використовують різні календарі. Православні та греко-католики в Україні використовують юліанський календар, згідно з яким Різдво відзначається 7 січня. Католики та протестанти використовують календар григоріанський та відзначають Різдво 25 грудня.

Фото: Associated Press