Навідника ракет на будівлю Харківської обласної державної адміністрації сьогодні, 13 листопада, засудили до довічного ув'язнення, повідомили в прокуратурі.

Ракетного удару по ХОДА російські війська завдали 1 березня. Загинула 31 людина. Будівля була майже повністю зруйнована. 

Засуджений - 38-річний харків'янин Денис Панікаров, який працював охоронцем. 28 лютого 2022 року він передав куратору в Москві інформацію, що в будівлі ХОДА перебувають українські військові. Харків'янин передавав повідомлення через соцмережу "ВКонтакте" двом жінкам, які працюють на російські спецслужби. Одна з них живе в Москві. У 2014 році вона перебувала на тимчасово окупованій території в Донецькій області, де проходила службу в лавах так званої "ДНР" як медсестра. Інша кураторка мешкає в Санкт-Петербурзі і є головою проросійської організації "Врятуємо Донбас".

Панікаров також передав координати для нанесення ударів по головному офісу фірми "ХАДО" в Харкові та повідомив ще низку адрес, куди потім були прильоти.

Крім того, чоловік публікував у соцмережах дописи, в яких заперечував збройну агресію РФ проти України і схвалював дії російських військових. Була в нього й публікація про те, що нібито в Мерефі американські вчені проводять випробування небезпечних біологічних препаратів на пацієнтах.

Харків'янина затримали влітку 2022 року. Начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов тоді повідомляв, що до 2011 року чоловік працював у фельд'єгерській службі в Харкові і мав доступ до держтаємниці. Потім він працював інструктором зі стрільби. Останнім часом був сторожем в одному з гаражних кооперативів. 

Під час слідства у харків'янина постійно змінювалися версії, однак свою провину так і не визнав. Він зазначив, що нічого не знає і жодної інформації в РФ він не передавав. На суді Панікаров розповів журналістам, що розраховує на обмін і хоче поїхати до родичів і друзів у Росію, тому що в Україні "немає справедливості".