У тимчасово окупованій Боровській громаді ситуація розпалюється: там немає газу, світла, води. Про це повідомили у селищній раді.

Так, станом на 12 вересня Борівщину частково окуповано російськими загарбниками. Правий берег Оскола (близько 20% території громади), за даними онлайн-мап військових дій та інших джерел, перейшов під контроль ЗСУ. Ситуація відрізняється у кожному населеному пункті та постійно змінюється.

"Жителі Борівщини перебувають у дуже складній ситуації. Деякі населені пункти без електрики вже 4 добу. У частині населених пунктів відсутні газо- та водопостачання. Окупанти закрили всі адміністративні будівлі. Частина колаборантів втекла, частина після невдалих спроб повернулася назад (за неофіційними даними, Росія не пускає їх на свою територію). Магазини не працюють. Люди налякані. Частина жителів поїхала останніми днями до Сватова, Старобільська або до Росії: хтось це рішення ухвалив самостійно, хтось під впливом закликів окупантів", - зазначили у селищній раді.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Жителів громади закликають:

  • залишатися вдома,
  • уникати будь-яких переміщень (пішки та транспортом),
  • триматися ближче до укриттів,
  • уникати будь-яких контактів з російськими військовими, відмовлятися від прохань про допомогу;
  • триматися подалі від військової техніки;
  • усвідомлювати, що звільнення Борівщини неминуче, так само, як і покарання колаборантів.

Нагадаємо, за даними селищної ради, зараз у населених пунктах Борівської громади залишилося близько половини мешканців – до 8 тисяч осіб.