Війська РФ вчора намагалися наступати на Куп’янському фронті. За даними Генштабу, вони здійснили спробу атакувати Масютівку та покращити своє тактичне положення на цій ділянці театру бойових дій. Атака була відбита.

Масютівка – одне з найменших сіл у регіоні, тут до війни жили всього 22 людини. Село знаходиться за кілька кілометрів на південь від смт Дворічна. Війська РФ періодично намагаються захопити його ще із зими.

За даними голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, учора росіяни вдарили ракетами С-300 поблизу смт Борова Ізюмського район. Влучання зафіксовано за межами населеного пункту, сталася лісова пожежа.  У ДСНС уточнили, що виклик поступив їм після восьмої години вечора. Внаслідок вибуху зайнялась хвойна підстилка в лісопосадці. На час прибуття рятувальників площа горіння склала 20 кв.м. Пожежу ліквідована о 21:10. Жертв та постраждалих немає.

Синегубов також повідомив, що за добу були обстріляні:

  • с. Чернещина Ізюмського району: там пошкоджено будівлі ферми, загинув її працівник. Також пошкоджено приватний житловий будинок.
  • c. Вільхуватка Куп'янського району: внаслідок обстрілу з міномета пошкоджено житловий будинок та господарчі споруди.

На лінії фронту під обстріли потрапили майже 20 населених пунктів:

  • на Слобожанському напрямку це Червона Зоря, Ветеринарне, Глибоке, Липці, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Нестерне, Великий Бурлук.
  • на Куп’янському напрямку Кам'янка, Красне Перше, Митрофанівка, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кислівка, Табаївка.