У Харкові просять відкрити дитячі садки. На сайті міськради з’явилася відповідна петиція.

Автор апелює до того, що через закриті садки діти позбавлені можливості здобувати стартову освіту. Ще один аргумент - якщо садочки відкриють, батьки дітей зможуть вийти на роботу.

Говорячи про питання безпеки, автор заявляє, що "відповідальність за рішення віддати дитину до дошкільного навчального закладу батьки мають і готові взяти на себе, що може бути закріплено не лише на словах".

Електронну петицію за два дні підписали 139 людей. Щоб міськрада її розглянула, вона має набрати 5000 підписів за 90 днів.

З початком війни дитячі садки, школи та виші Харкова закрилися, навчання досі відбувається у дистанційному форматі. Виняток - приватні дитячі садки: вони вже працюють у деяких районах міста та приймають вихованців, їхня вартість - 8-10 тисяч гривень на місяць.

Схожа ситуація і в іншому прифронтовому місті - Миколаєві. Там із початку війни закриті усі міські освітні та дошкільні заклади. Наразі міська влада розглядає можливість відкриття 17 садків у різних районах. За словами мера Олександра Сенкевича, йдеться про ті сади, де є можливість відремонтувати укриття, щоб дітям було де перебувати під час повітряної тривоги.